Koska olet löytänyt tiesi ihanaan blogiimme, oletamme, että olet jollakin tavoin kiinnostunut valokuvaamisesta, dokumentaarisesta valokuvaamisesta tai ääni- ja radiodokumenteista. Nämä ovat kaikki aivan mahtavia harrastuksen, taiteen ja työn aloja. Kuten kaikilla muillakin aloilla, myös näiden saralla voi aina oppia jotakin uutta ja kehittyä entistäkin paremmaksi. Me haluammekin auttaa sinua siinä, ja siksi olemme luoneet Nettidokumentti-sivuston.

Tässä vaiheessa saatat kuitenkin pohdiskella kuumeisesti, että keitä ”me” oikein olemme. Siksi haluammekin omistaa tämän pienen osion verkkosivuiltamme sille, että me blogin ylläpitäjät saamme oman pienen hetkemme valokeilassa. Emme yleensä teksteissämme painota itseämme sen kummemmin, vaan kirjoitamme tekstit varsin neutraaliin ja yleispätevään kaikille sopivaan sävyyn. Ajattelimme tästä huolimatta, että lukijamme tuntisivat olonsa sivustollamme tervetulleemmaksi, mikäli tietäisivät meistä ja tarkoitusperistämme vähän enemmän.

Alan ammattilaisten toimeenpanema blogi

Ensinnäkin haluamme sanoa, että tämä ei ole vain yhden hengen blogi, vaan sen takana seisoo kourallinen alan ammattilaisia. Meillä kaikilla on sama intohimo ja päämäärä, joten olemme päättäneet lyödä viisaat päämme yhteen ja luoda blogin, jonka avulla muut samoista asioista kiinnostuneet voivat paitsi oppia lisää, myös saada hyviä vinkkejä tekemisiinsä. Toivomme, että blogimme huolella koostetuista teksteistä on sinulle suuresti hyötyä. Kuten sanottu, ne on kirjoitettu varsin yleispätevään sävyyn eikä niihin ole upotettu suuria mielipidekysymyksiä. Ne on myös yritetty kirjoittaa mahdollisimman ymmärrettävästi ja arkikielellä niin, että jokainen asialle vähän tuntemattomampikin saa asian ytimestä kiinni.

Tämä blogi on kirjoitettu meiltä teille. Iloiseen joukkoomme kuuluu muun muassa vuosikausien ajan ammattiaan harjoittaneita maailmankuuluja valokuvaajia, uransa eri alojen dokumetaaristen kuvauksien parissa tehneitä huippuvalokuvaajia, muutama podcastin pitäjä sekä radiodokumentteihin erikoistuneita tutkijoita. Näillä eväin koossa onkin varsin monipuolinen joukko, ja sulassa sovussa olemme saaneet yhteistyöllämme aikaan aivan uniikin kokonaisuuden, jonka hedelmistä riittää nautittavaa monenlaisille median ja dokumenttien ystäville.

Syy, miksi olemme halunneet ottaa projektiin useiden eri alojen edustajia sen sijaan, että jättäisimme kaiken toteuttamisen vain yhden ihmisen harteille on tietenkin se, että haluamme saada mahdollisimman laajan skaalan tietämystä ja mahdollisimman yleistodellisen kuvan asioista. Yhden ihmisen kirjoittamissa blogeissa on usein vaarana se, että henkilön henkilökohtaiset mielipiteet tuppaavat paistamaan blogiteksteistä liikaa läpi ja teksti menettää faktuaalisuuttaan ja yleispätevyyttään. Kun mukana on useampi henkilö, voidaan mielipiteitä kysellä useiden eri alojen toimijoilta, ja yhteistyössä näistä syntyy mahtava kokonaisuus, jossa huomiodaan kaikkien osapuolten vinkit ja neuvot.

Erityisen upeaa tämän projektin aikana on ollut huomata, kuinka paljon me itsekin olemme saaneet siitä irti. Kun blogin kirjoittaminen ei olekaan itsenäistä puurtamista, vaan ihanaa ja sosiaalista tiimityötä, on se myös itselle huomattavasti antoisampaa. On ollut hienoa huomata, kuinka lahjakkaita toimijoita kotimaastamme löytyy median eri aloilta ja on ollut oikea etuoikeus olla oppimassa heiltä eturivin paikoilta. Myös me ammattilaiset olemme saaneet oppia toisiltamme, ja siksi olemmekin halunneet yhdistää meidän jokaisen tarjoamat opit yksiin kansiin ja saman katon alle niin, että sinäkin saat nauttia tarjoamastamme informaatiosta helposti. Toivotamme sinulle oikein antoisia lukuhetkiä ja toivomme, että otat meihin kysyttävää mikäli jokin jää askurruttamaan!